PPS Automation – en division af PPS A/S

PPS Automation er en division af PPS A/S, stiftet på baggrund af den høje efterspørgsel på automationsløsninger. PPS Automation fokuserer i høj grad på skræddersyede løsninger inden for automationsopgaver og implementering af robotter. I maj blev vi udnævnt som officiel Universal Robots certificeret system integrator, CSI, i Danmark. Vi er stolte af at være en af de meget få automationshuse i Danmark, der er Universal Robots CSI certificeret og de eneste der er dedikeret til farma medico industrien. Med certificeringen har vi nu direkte adgang til de ypperste ressourcer og de seneste udviklinger hos Universal Robots og har et tæt samarbejde. Læs den officielle pressemeddelelse nedenfor.

 

PPS Automation er Universal Robots CSI-partner
Pressemeddelelse, Odense, 25. maj 2021

Farma-specialisten PPS A/S udnævnes nu som officiel Universal Robots certificeret integrator, CSI, i Danmark. Dermed kan virksomheden dokumentere sin ekspertise over for sine kunder og sikre dem adgang til de mest opdaterede løsninger og den nyeste viden.

Farma-branchen er præget af høje krav til sporbarhed og dokumentation. Det er derfor en stor styrke for proces- og automationshuset PPS med hovedsæde i Birkerød, at virksomheden nu er udnævnt til officiel Universal Robots Integrator, såkaldt CSI. PPS leverer produktions-, pakke- og automationsløsninger til kunder, som ofte skal håndtere varierende batchstørrelser med en høj grad af fleksibilitet, og certificeringen åbner nye perspektiver.

– Vi er begejstrede og stolte over anerkendelsen fra Universal Robots. Udnævnelsen som certificeret integrator giver vores kunder en stor tryghed i forhold til kompetencer og dokumentationskrav gennem hele leverandørkæden. Som officiel Universal Robots CSI kan vi dokumentere vores kompetencer inden for UR-teknologierne, og udnævnelsen betyder endvidere, at vi har direkte adgang til at trække på kompetencerne i UR’s organisation. Certificeringen er en klar blåstempling, som kan åbne nye muligheder på vores markeder i Danmark, Norge og Sverige, siger Søren Pedersen, CEO og salgsdirektør i PPS og fortsætter:

– Vi ser en tendens hos vores kunder mod flere ordrer med mindre batchstørrelser. Det driver en højere grad af automatisering og implementering af inline print- og etiketteringsløsninger for at sikre en høj effektivitet på produktions- og pakkelinjer. Her ser vi et kæmpe potentiale for cobots, da de er yderst fleksible og hurtige i omstillingsfasen, og udnævnelsen kan derfor styrke os som automatiseringspartner i hele norden.

PPS har arbejdet med automation i 15 år i Danmark, Norge og Sverige. Ud over en stærk position inden for farma og medico leverer virksomheden også til fødevare- og fremstillingsvirksomheder. Virksomheden ser ifølge Søren Pedersen også et stort automatiseringspotentiale inden for forskning og udvikling, da cobots kan tilbyde stor præcision og repeterbarhed ved håndtering af prøver og produkter. For at imødekomme den store efterspørgsel efter automationsløsninger har PPS etableret en dedikeret division, som skal fokusere på automationsopgaver og implementering af robotter under navnet PPS Automation.

Universal Robots anerkender PPS for viden og kompetencer
Hos Universal Robots er landechef og salgschef i Danmark, Michael Hjertebjerg, tilfreds med at kunne udpege PPS som certificeret integrator.

– PPS har arbejdet dedikeret med at sikre sig de nødvendige kompetencer. Det er derfor en fornøjelse at kunne udnævne PPS som CSI. Med certificeringen får virksomheder inden for farma, medico, forskning og fødevarer nu adgang til en automatiseringspartner, som kan dokumentere sine UR-kompetencer på alle niveauer. Med øget globalisering og regulativt fokus på de markeder, som PPS opererer i, forventer jeg, at certificeringen vil være en stor styrke for både PPS og UR, siger Michael Hjertebjerg.

Udnævnelsen af PPS til certificeret Universal Robots system integrator (CSI) skete 15. maj 2021og blev foretaget af Michael Hjertebjerg fra Universal Robots Danmark. Udnævnelsen sker i samarbejde med BILA, som er distributør af UR-cobots i Danmark, og BILAs kunder vil således også drage fordel af adgangen til en certificeret integrator.

Om Universal Robots
Universal Robots (UR) blev stiftet i 2005 med ambitionen om at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, bruger- og prisvenlige, fleksible kollaborative robotter (cobots), der er sikre at arbejde med. Siden lanceringen af den første cobot i 2008 har virksomheden oplevet betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu over hele verden. Virksomheden, der er en del af Teradyne Inc., har hovedkvarter i Odense, Danmark, og har regionale kontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Storbritannien, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Rumænien, Rusland, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. Hvis du ønsker mere information, kan du besøge www.universal-robots.com.

Om PPS
PPS hjælper virksomheder med at optimere processer og udstyr til at opnå højere effektivitet og forbedret konkurrenceevne, og leverer primært løsninger til produktions- og pakkeafdelinger inden for farma, fødevarer og fremstillingsindustrien i Skandinavien. Virksomheden har desuden mere end 15 års erfaring med standard- og specialdesignede automations- og robotløsninger til virksomheder i en række brancher. PPS har egen serviceafdeling og tilbyder assistance med planlægning, installation, vedligeholdelse, træning og projektledelse. PPS blev stiftet i 1999 og har hovedsæde i Birkerød. Siden da er virksomheden vokset i takt med kundernes efterspørgsel og den teknologiske udvikling, og er i dag den førende udbyder af proces-, pakke- og printløsninger i Skandinavien. Læs mere på www.ppsnordic.dk. Se også www.ppsautomation.com for yderligere information om den nye automatiseringsdivision.

Om BILA
BILA A/S er et dansk professionelt projekthus grundlagt i 1988, der fokuserer på produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter. Fra hovedkvarteret i Nykøbing Mors og de øvrige lokationer i Danmark, Norge og Sverige leverer BILA automatiseringsløsninger til en række industrier på det europæiske og amerikanske marked. BILA beskæftiger mere end 400 medarbejdere fordelt på rådgivning, konstruktion, udvikling, implementering og efterfølgende servicering af robotanlæg. Løsningerne dækker over en bred palette af højteknologiske, industrielle robotanlæg, palleteringsmaskiner, selvkørende trucks mv., som hjælper til at optimere produktion og intern logistik hos virksomhederne. Læs mere på www.bila.dk.

Søren Pedersen, PPS, og Michael Hjertebjerg, Universal Robots.

Søren Pedersen, PPS, og Michael Hjertebjerg, Universal Robots.