Automatisering af palleteringsprocessen hos dansk produktionsvirksomhed

I den konkurrenceprægede verden, vi lever i, er det afgørende for virksomheder at finde måder at forbedre produktiviteten, effektiviteten og konkurrenceevnen. Et af de områder, hvor der stadig er et stort potentiale for automatisering, er pakning af emner og varer. Og det er særligt de små og mellemstore virksomheder, der endnu ikke har automatiseret palletering og lignende opgaver.

Vi vil gerne dele en succeshistorie om, hvordan en dansk produktionsvirksomhed formåede at optimere sin palleteringsproces ved hjælp af automatisering. Historien viser også, at automatisering ikke behøver at være et stort, kompliceret eller dyrt projekt.

Virksomheden henvendte sig til PPS, fordi de ønskede at få automatiseret processen med at pakke kasser på paller. Palleteringen i virksomheden blev på det tidspunkt udført manuelt, hvilket var både tidskrævende og ensidigt, gentaget arbejde. De ønskede at effektivisere processen og mindske belastningen for medarbejderne. Denne type opgaver er generelt ikke attraktive for medarbejderne, da de er slidsomme og afholder dem fra mere værdiskabende opgaver.

Hvis danske virksomheder skal vinde på det globale marked, er det vigtigt de er omstillingsparate og kan producere effektivt og konkurrencedygtigt. Automatisering kan være en løsning til at opnå dette.

Hvordan blev palleteringsprocessen automatiseret?

I denne case, tilbød PPS en fleksibel standardløsning til palleteringsprocessen hos virksomheden. Løsningen består af en kollaborativ robotarm fra Universal Robot, der er monteret på en hæve-/sænkelift. Derved kan den tilpasses forskellige transportbånd i produktionen. Robotarmen er udstyret med en griber for enden af armen, der ved hjælp af vakuum kan løfte og flytte papkasser på op til 10 kg. Der er desuden mulighed for at skifte mellem to paller, så mens robotten pakker kasser på den ene palle, kan den fyldte palle fjernes og erstattes med en ny.

Løsningen understøttes af et intuitivt softwareprogram, der gør det nemt for operatøren selv at designe forskellige pallemønstre. Softwareprogrammet er designet til at være brugervenligt og kræver minimal teknisk ekspertise. Pallemønstret designes på en almindelige pc, hvorefter programmet sendes derefter direkte til robottens computer. Dermed kan virksomhedens egen operatør nemt programmere den ønskede opstilling af kasser på pallen, hvilket ellers skulle designes af en specialiseret robottekniker. Desuden kan man nemt skifte mellem de oprettede mønstre uden at stoppe eller omprogrammere robotten.

Hvilke resultater fik virksomheden ud af det?

Resultatet for denne danske produktionsvirksomhed var en optimeret palleteringsproces, der øgede produktiviteten, forbedrede kvaliteten, skabte et bedre arbejdsmiljø og gjorde produktionen mere fleksibel. Alt sammen bidrager til øget konkurrenceevne og vækst.

Her er nogle af de oplevede fordele:

  • Øget produktivitet: Den automatiserede palleteringsproces øger produktiviteten idet robotten kan arbejde uden at holde pause. Desuden frigives medarbejdernes tid til mere værdiskabende opgaver.
  • Højere kvalitet: Robotten udfører arbejdet præcist, hvilket sikrer konsistens og nøjagtighed i palleteringsprocessen. Dette reducerer fejl og forbedrer produktkvaliteten.
  • Skalerbarhed og fleksibilitet: Robotcellen er en fleksibel og skalerbar løsning, der kan tilpasses virksomhedens behov. Den kan nemt flyttes fysisk til forskellige steder i produktionen, og pallemønsteret kan nemt ændres efter behov.
  • Forbedret arbejdsmiljø: Automatisering af tunge løft og gentagne bevægelser minimerer risikoen for arbejdsrelaterede skader og forbedrer det generelle arbejdsmiljø.

Har du udfordringer i din produktion?

Hvis din virksomhed også står overfor udfordringer i palleteringsprocessen, er det værd at overveje automatisering som en mulighed. Det er dog vigtigt at foretage en grundig analyse af virksomhedens specifikke behov, da der findes mange forskellige automatiseringsløsninger.

Vi opfordrer dig til at kontakte vores eksperter, der er specialiserede inden for automatisering, for en snak om, hvordan du kan optimere dine palleteringsprocesser og tage din virksomhed til nye højder.

Automatisering er en investering, der kræver omhu og nøje planlægning. Vores mål er at inspirere virksomheder til at tage skridtet mod automatisering og forbedre deres produktionsprocesser for at opnå lignende resultater som den danske produktionsvirksomhed i denne case.

Kontakt os for en uforpligtende snak.