fremtid med automatisering

En bæredygtig fremtid med automatisering

Bæredygtighed er på alles læber. For nogle er det en klar strategi, for andre er det blot en ekstra fordel der følger med, når virksomheden optimeres af andre årsager. Den bæredygtige udvikling går stærkt, kravene bliver større, og efterspørgslen på effektive, grønne virksomheder vokser. Her kan automatisering hjælpe den grønne omstilling på vej – og samtidig have positiv effekt på bundlinjen.

Gennem automatisering og optimering af produktionsprocesser kan virksomheder producere langt mere effektivt. Automatisering og robotteknologi giver desuden en mere ensartet produktion og færre fejl. En gennemgang af produktionen for at klarlægge optimeringsmuligheder vil tydeliggøre potentielle fordyrende led og gøre det klart hvor der kan optimeres.

Hvordan kan grønne løsninger implementeres i min virksomhed?

Det afhænger naturligvis af branche og typen af virksomhed, samt individuelle forudsætninger, hvordan grønne løsninger kan implementeres og hvilken effekt det har både på miljø og virksomhedens økonomi. Odense Robotics og SDU har udarbejdet en rapport om hvordan robotteknologi kan bidrage til den grønne omstilling, hvori de har inddelt gevinsterne ved bæredygtig produktion i fire overordnede kategorier. Ofte vil tiltagene have en gavnlig effekt på flere områder på én gang. Automatisering og robotteknologi kan forbedre følgende områder:

  • Reducere energiforbruget – og dermed mindske CO2-udledningen
  • Udnytte ressourcerne optimalt og mindske spild
  • Øge genanvendelsen af værdifulde ressourcer
  • Mindske forurening, primært ved at anvende færre kemikalier og andre skadelige stoffer

Reduceret energiforbrug ved hjælp af robotter

Vidste du at robotten er et energieffektivt stykke udstyr i sig selv? Kunstig intelligens og digitalisering bliver hele tiden bedre, og kan blandt andet anvendes til at overvåge din produktion og lokalisere hvor der kan optimeres. Gør du brug af robotter i produktionen er der også mulighed for, at kunne  overvåge dem, endda gennem fjernovervågning. Dermed får du konstant data på robottens ydeevne og den kan justeres hvis den ikke kører optimalt. På den måde opnår du ofte et reduceret energiniveau, samtidig med at du får en øget effektivitet i produktionen. Da det hele kan gøres gennem fjernovervågning og -betjening, behøver en operatør ikke at være på det samme sted som robotten. På den måde gavner I også miljøet ved at spare på transporten.

Fremtiden er smart

Automatisering kan effektivisere virksomheden og levere både økonomiske og miljømæssige gevinster. Teknologien er i konstant udvikling og bliver hele tiden bedre, mens mulighederne bliver til flere. Den fortsatte udvikling inden for især AI (kunstig intelligens) og højpræcisions-GPS åbner mange flere muligheder for at udnytte robotteknologi smartere. Det gør det langt nemmere for virksomheder at understøtte den grønne omstilling.

Foruden de umiddelbare miljømæssige gevinster ved at automatisere sin produktion, giver robotteknologi også mulighed for at implementere Industri 4.0. Med industri 4.0 kan I overgå til ”Smart Factory” ved brugen af IoT. Her bliver alle maskiner, robotter og systemer forbundet og kan kommunikere og interagere med hinanden. Med IoT gøres maskinerne intelligente og gennem ’machine learning’ er de selv i stand til at monitorere og analysere data, drive automatiske processer, diagnosticere fejl og kan i nogle tilfælde endda også selv udbedre potentielle fejl.

 

automatiseret produktion

Har du læst vores ebog: Den fremtidssikrede guide til automatisering?

New call-to-action

Bliv klogere på miljøvenlig produktion

Der er mange årsager til, at virksomheder implementerer ændringer der skal skabe en mere miljøvenlig produktion. Nogle er allerede godt på vej og andre er endnu ikke startet. Uanset hvor i processen I befinder jer, kan selv små tiltag flytte din virksomhed i en grønnere retning. Når I først er i gang med omstillingen, opdager I hurtigt hvordan det gavner både ressourceforbruget, arbejdsmiljøet og bundlinjen.

Har du lyst til at høre mere om automatisering? Du er altid velkommen til at kontakte os for uforpligtende rådgivning om jeres næste skridt.