Kontakt os:  +45 4599 7980  •   evh@pps.as

PPS Automation ar Hub

Du skal have en ny automationsløsning i din produktion. Men hvordan vælger du den rigtige?

Forestil dig, at stå i din egen produktion og opleve en given automationsløsning, inden løsningen overhovedet er bygget.

Det kan vi tilbyde dig gennem en strukturet designprocess, hvor vi benytter os af de mange fordele ved Augmented Reality (AR).

Ved at anvende AR i designfasen fjernes en stor del af kompleksiteten ved en automationsløsning. Det fjerner samtidig risikoen for, at løsningen ikke passer ind i dit produktionsområde.

Derudover kan du sikre buy-in fra alle relevante medarbejdere, da de alle har mulighed for at opleve løsningen ved hjælp af AR-teknologien. Og så bliver løsningen med stor sandsynlighed både billigere og hurtigere leveret.

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke.

Læs videre og find ud af hvordan det hele hænger sammen.

Hvordan anvender vi Augmented Reality i PPS?

I PPS anvender vi Augmented Reality i designprocessen når vi skal designe og bygge en ny automationsløsning.

Først designer vi en virtuel model af jeres automationsløsning i et tegneprogram. Når den er færdig, kan I gennem AR-briller opleve løsningen i 3D i jeres eget produktionsområde.

Så snart AR-brillerne er på, kan automationsløsningen opleves i faktisk størrelse. I kan gå rundt om løsningen og se den fra alle vinkler.

I kan se hvor meget løsningen fylder og I kan nemt rykke rundt på løsningen, hvis I vil afprøve en anden placering.

AR-brillerne giver jer dermed mulighed for at få en realistisk oplevelse af, hvordan løsningen passer ind i netop jeres produktion, inden der bruges tid og penge på at bygge den.

I vil opleve disse fordele:

 • Mindsker kompleksiteten i projektet
 • Kortere tid fra idé til løsning 
 • Buy-in fra alle interessenter

Hvad er Augmented Reality egentligt?

Augmented Reality (AR) er en teknologi der integrerer digitale informationer med den fysiske verden i realtid.

Med AR ser man altså både den virkelige verden og virtuelle data, samtidig. Den virtuelle data består af grafik eller lyd og fungerer som et ekstra lag. Man erstatter altså ikke den virkelige verden, men udvider den.

Det lyder lidt abstrakt. Og kan være svært at forstå. Så lad os forklare det med et jordnært eksempel.

Forestil dig, at du skal have en ny sofa.

Det er altid lidt svært at forestille sig, hvordan en given sofa tager sig ud i hjemme i ens egen stue.

Og om der overhovedet er plads til den.

Ved hjælp af AR-teknologi kan du, gennem kameraet i din smartphone, se sofaen i virkelig størrelse, i din egen stue.

Du kan placere den forskellige steder og du kan gå rundt om den, så du ser den fra forskellige vinkler.

Du ser altså din egen stue gennem kameraet, og AR-teknologien tilføjer et ekstra lag – nemlig sofaen – til det du ser.

Du kender måske også til Pokemon Go eller funktionen i SnapChat og Messenger, hvor du tilføjer et filter til dit ansigt. Disse er også baseret på Augmented Reality.

Hvad er Augmented Reality egentligt?

Augmented Reality (AR) er en teknologi der integrerer digitale informationer med den fysiske verden i realtid.

Med AR ser man altså både den virkelige verden og virtuelle data, samtidig. Den virtuelle data består af grafik eller lyd og fungerer som et ekstra lag. Man erstatter altså ikke den virkelige verden, men udvider den.

Det lyder lidt abstrakt. Og kan være svært at forstå. Så lad os forklare det med et jordnært eksempel.

Forestil dig, at du skal have en ny sofa.

Det er altid lidt svært at forestille sig, hvordan en given sofa tager sig ud i hjemme i ens egen stue. Og om der overhovedet er plads til den.

Ved hjælp af AR-teknologi kan du, gennem kameraet i din smartphone, se sofaen i virkelig størrelse, i din egen stue. Du kan placere den forskellige steder og du kan gå rundt om den, så du ser den fra forskellige vinkler.

Du ser altså din egen stue gennem kameraet, og AR-teknologien tilføjer et ekstra lag – nemlig sofaen – til det du ser.

Du kender måske også til Pokemon Go eller funktionen i SnapChat og Messenger, hvor du tilføjer et filter til dit ansigt. Disse er også baseret på Augmented Reality.

Sådan foregår designprocessen med AR

AR er en gamechanger, der ændrer designprocessen af automationsløsninger for virksomheder på tværs af industrier.

Ved at designe en 3D prototype på en computer, som derefter kan opleves gennem AR-briller i dine egne produktionsomgivelser, fjernes en stor del af kompleksiteten ved et automationsprojekt.

Fordi du kan opleve løsningen i faktisk størrelse, fjernes også risikoen for, at løsningen ikke passer fysisk ind i dine rammer. Desuden sparer du en del omkostninger i både penge og tid.

Nogle af de fordele du vil opleve i en designproces med AR, er:

 • En bedre løsning
  Gennem AR opnås en dybere forståelse for designets kompleksiteter, hvilket i højere grad sikrer overensstemmelse med specifikke produktionskrav.
 • Kortere tid fra idé til løsning
  Ved at anvende AR forkortes tiden fra idé til færdig automationsløsning markant, idet ændringer i designet kan visualiseres i realtid. Dette sætter fart i designprocessen og sikrer en kortere tid fra koncept til virkelighed.
 • Optimeret samarbejde
  Med AR bliver designprocessen taget helt ind i produktionen og skaber et delt virtuelt rum for alle interessenter. Det betyder at alle relevante medarbejdere kan være med i processen, hvilket både forkorter beslutningsprocessen og sikrer buy-in fra alle.

Kort sagt får du den rigtige automationsløsning både billigere og hurtigere.

Sådan foregår designprocessen traditionelt

Med en designproces der går mere ad den traditionelle vej, ender man naturligvis også med den rigtige løsning.

Vejen der til vil dog oftere være længere og med stor sandsynlighed også dyrere, end hvis man anvender AR i designfasen. Derudover kan der selvfølgelig også være variationer, afhængigt af det specifikke projekt.

Kort fortalt, gennemgår man typisk følgende faser:

Først identificeres udfordringen og der opnås en fælles forståelse af hvad der skal løses.

PPS arbejder på forskellige løsningsforslag og skitserer en løsningsmodel. Herefter præsenteres konceptet for kunden, hvorefter det vurderes og justeres efter behov.

Gennemgangen danner grundlag for designet af løsningen. Her vil man eventuelt bygge en prototype eller lave et Proof of Concept, til at teste løsningen, inden den bygges.

Den foreslåede løsning testes, evalueres og justeres i samarbejde med kunden. Når der er opnået enighed om det endelige design, bygges automationsløsningen.

Forskellen fra designprocessen med Augmented Reality er, at denne mere traditionelle tilgang til designprocessen ikke på samme måde kan mindske kompleksiteten i projektet. Det er sværere at forestille sig hvordan løsningen tager sig ud i egne produktionsomgivelser, hvilket kunden mange gange oplever som et risiko-parameter.

Mange gange oplever vi også, at det ikke er alle stakeholders der er involveret i processen, hvilket fx betyder at operatøren der skal betjene løsningen, ikke nødvendigvis er enig i designet. Det skaber endnu en usikkerhed i projektet.

Sidst bliver løsningen ofte dyrere, både hvis der skal bygges en prototype, men også fordi der ofte er flere rettelser og justeringer i den byggede løsning. Det forsinker processen med at løsningen kan tages i brug hos kunden.

Referencer

 

 

“PPS er nørdede på den gode måde. De er løsningsorienterede og går engageret ind i opgaven; også selvom det ikke var en hyldevare, men en opgave der krævede en specialbygget løsning. Vi har været meget glade for samarbejdet, og vi håber der bliver mere af det i fremtiden.”

Chris Hvid Hansen

Technology Manager, Resino Farver

“Med PPS fandt vi ud af hvad vi rent faktisk havde behov for. Processen med en prototype fungerede rigtig godt. Både vi og kunden kunne ændre ting og vi har fået den perfekte løsning.”

 

Per Mölleback

Tojos Plast

Resources & News

Optimer designet af din næste automationsløsning

Optimer designet af din næste automationsløsning

Skab fremtiden: Hvordan Augmented Reality forbedrer design af automationsløsninger I den hektiske verden vi lever i, skal man holde sig skarp for at følge med. Det betyder også at man må omfavne nye innovative teknologier. En sådan teknologi er Augmented Reality (AR)....

Hvad betyder valget af griber til robotten?

Hvad betyder valget af griber til robotten?

Gribere til robotter giver øget fleksibilitet og produktivitet I dagens hurtigt skiftende produktionsmiljøer er fleksibilitet og effektivitet afgørende for succes. En måde at opnå dette på er ved at implementere robotter i din produktionsproces. For at øge deres...

Case scenarie: Optimering af palleteringsprocessen

Case scenarie: Optimering af palleteringsprocessen

Automatisering af palleteringsprocessen hos dansk produktionsvirksomhed I den konkurrenceprægede verden, vi lever i, er det afgørende for virksomheder at finde måder at forbedre produktiviteten, effektiviteten og konkurrenceevnen. Et af de områder, hvor der stadig er...

Det er aldrig for sent – eller tidligt – at starte

Er du klar til at lade os visualisere dine ideer?

Når du er i markedet efter automationsløsninger, er Augmented Reality ikke bare en teknologisk gimmick. Det er et digitalt værktøj der hjælper dig til at få en bedre løsning, både hurtigere og billigere – og det er især for dig, der sigter mod at lede din virksomhed ind i en ny æra af innovation og effektivitet.

Men er du ikke klar til at afprøve alle fordelene ved AR, kan vi sagtens hjælpe dig alligevel. Vi har løst utallige udfordringer ved hjælp af automation, uden brug af AR. Og det kan vi også fortsat.

Kontakt os i dag så vi kan hjælpe dig med dine udfordringer.

Du kan ringe eller skrive til os direkte ved hjælp af knapperne herunder eller via kontaktformularen nedenfor.
Og ellers finder du alle kontaktoplysninger nederst på siden.

Send os en besked via nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

PPS Automation

Hammerbakken 12-14
3460 Birkerød
Danmark

Find vej til PPS AutomationFind vej

Kontakt os

+45 4599 7980

evh@pps.as

CVR: DK21514632

Følg os på